петак, 11. април 2014.

НОВИЦА ЂУРИЋ ДОБИО НОВИНАРСКУ НАГРАДУ И ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА УНЦГ



УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ СЈУТРА УРУЧУЈЕ ПРИЗНАЊА
Бранислав Бањо Радуновић, Новица Ђурић. Јован Пламенац, Ранко Павичевић, Донко Ракочевић, Милован Нововић и Миомир Бошковићу
НОВИЦИ ЂУРИЋУ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЈЕЛО
Подгорица – Жири за додјелу новинарских признања за прошлу годину одлучио је да добитник награде за животно дјело „Вељко Влаховић” буде дугогодишњи новинар Новица Ђурић. Три годишње награде биће додијељене Ранку Павићевићу, Донку Ракочевићу и Миловану Нововићу. Миомиру Бошковићу, за најбољу репортажу „Живот иде даље”, биће уручена награда „Бошко Пушоњић”. Уручење признања најављено је за сјутра, на Дан новинара, на свечаној сједници новинарског Удружења.
Предсједник жирија био је Бранислав Радуновић, а чланови Гојко Кнежевић и  Грица Милошевић.
И. К.
Побједа, 22.јануар 2010. 
АФИРМИСАТИ СЛОБОДНУ РИЈЕЧ
Удружење новинара Црне Горе изабрало је новинара "Политике" Новицу Ђурића за новог предсједника, коме је претходно уручена престижна новинарска награда - Награда за животно дјело „Вељко Влаховић".
Ђурића су, како је саопштено, за предсједника изабрали учесници редовне изборне скупштини ове новинарске асоцијације, која је јуче одржана у Подгорици.
- Професионално новинарство је увијек било и биће изложено разним притисцима, али новинар се томе може и мора одупријети једино истином, мјером и чињеницама. Јер владари пролазе, уредници се мијењају, а ријеч изговорена или написана преживи и свједочи о нама, какви смо били - рекао је Ђурић након свечаног уручења награда.
Пламенац уручује награду Ђурићу
Ђурић је на функцији предсједника замијенио Јована Пламенца, а изабрани су и чланови других органа Удружења новинара.
Предсједник жирија за додјелу награда Бранислав Радуновић саопштио је да је прву годишњу награду Удружења новинара добио Ранко Павићевић, другу Донко Ракочевић, трећу Милован Нововић, док је награду за репортажу добио Миомир Бошковић.
Захваљући се у име награђених, Ђурић је казао да црногорско новинарство данас "више личи на Агенцију за некретнине него на промотера слободне ријечи, истине и истраживачког новинарства".
Новица Ђурић захваљује на признању
- Захваљујем се и лијепим ријечима с којима смо почели наш живот, и онима које ће се изговорити након нас - подвукао је Ђурић.

М.В.
 ДАН,24,јануар 2010.
НАГРАДА НОВИНАРУ „ПОЛИТИКЕ” НОВИЦИ ЂУРИЋУ
Новица Ђурић
Подгорица – Удружење новинара Црне Горе (УНЦГ) доделило је дугогодишњем новинару „Политике” Новици Ђурићу награду за животно дело „Вељко Влаховић”, саопштио је јуче УНЦГ. Жири за доделу новинарских награда за 2009. годину чинили су председник удружења Бранислав Радуновић и чланови Гојко Кнежевић, Горица Милошевић, Мићо Секуловић и Рајо Војиновић. Прву годишњу награду добио је Ранко Павићевић, другу Донко Ракочевић, а трећу Милован Нововић, док је награду „Бошко Пушоњић” за најбољу репортажу „Живот иде даље” добио Миомир Бошковић. Награде ће бити уручене данас на Дан новинара на свечаној седници УНЦГ у Подгорици, наводи се у саопштењу.
ПОЛИТИКА, (Тањуг), 23.јануар 2010


НОВИЦИ ЂУРИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Новинару „Политике“ Новици Ђурићу јуче је у Подгорици, на Скупштини Удружења новинара Црне Горе, уручена Награда за животно дело „Вељко Влаховић“.
            Председник жирија Бранислав Радуновић саопштио је да је Прву годишњу награду добио Ранко Павићевић, другу Донко Ракочевић, трећу Милован Нововић, док је награду за репортажу добио Миомир Бошковић.
            Новица Ђурић није био и није "хајдук робља везанога", нити је служио нити служи онима којима "закон лежи у топузу", борећи се за истину и правду Ђурић је "хајдук те гони хајдуке" и стога је његова "хајдучија" гласовита и служи на част и кућама у којима је радио али и новинарству у цјелини”, рекао је Радуновић.
             Захваљући се у име награђених, Ђурић је казао да црногорско новинарство данас више личи на Агенцију за некретнине него на промотера слободне речи, истине и истраживачког новинарства.
            „Професионално новинарство је увек било и биће изложено разним ритисцима, али новинар се томе може и мора одупрети једино истином, мером и чињеницама. Јер владари пролазе, уредници се мењају, а реч изговорена или написана преживи и сведочи о нама, какви смо били“, рекао је Ђурић. „Зато се захваљујем и лепим речима с којима смо почели наш живот, и онима које ће се изговорити након нас“.
Магазин Српске новине



Нема коментара:

Постави коментар