уторак, 8. децембар 2015.

Награде пронашле свог хероја

Ђурићева признања из Русије

У Амбасади Руске федерације у Подгорици, 11. новембра 2015, уручена су признања предсједнику Удружења књижевника Црне Горе Новици Ђурићу. 
Ријечи захвалности
Новица Ђурић и мр Сергеј Шчеглов из Русије
Ђурић је недавно добио награду "Златно перо Русије", а постао је и носилац почасног Ордена хероја рада, као и лауреат медаље "Цар-Риба", коју додјељује Међународни културни центар и издавачка кућа "Краснојарско Васкрсење" за заслуге у области зближавања култура, умјетности и новинарског стваралаштва народа Русије и балканских земаља.
Александар Кошевој предаје орден
Слово захвалности Русији, породици и пријатељима
             Награду “Златно перо Русије” Ђурићу је уручио мр Сергеј Шчеглов, члан жирија ове престижне међународне награде”Златно перо Русије”. О каквом се признању ради, најбоље свједочи податак да је Ђурићево дјело оцјењивано у конкуренцији 25.000 кандидата из 75 земаља.
Александар Кошевој, представник Федералне агенције ,,Росотрудничество” уручује Ђурићу орден
Радост признања подијелио са породицом
Шчеглов предаје Ђурићу "Златно перо Русије"
              “За мене је велика част да у име Организационог одбора Руске националне књижевне награде ,,Златно перо Русије”, орден ,,Радно прегалаштво Русије” уручим предсједнику УКЦГ и Удружења новинара Црне Горе Новици Ђурићу. Пошто лауреат није био у прилици да лично присуствује церемонији у Москви, мени је драго да су ове награде ипак пронашле свог хероја", казао је Александар Кошевој, представник Федералне агенције ,,Росотрудничество”.

Мијајло и Новица Ђурић
Виолета и Новица
Душица Миловић и Новица
Милица Бакрач, Новица Ђурић и Ивана Туровић-Крушчић
Велибор Миловић и Новица Ђурић


Славиша Губеринић, Новица Ђурић и Момчило Вуксановић


Перивоје Поповић, Милица Бакрач, Јанко Јелић, проф. др Лидија Томић, Душица Миловић, Мира Ђурић, Митар Јауковић и Мијајло Ђурић
Виолета Мајић и Борис Шундић
Ђурић, Сергеј, Александар, Рајо Булатовић, Будимир Дубак, Андрија Радуловић и  Илија Лакушић

Нема коментара:

Постави коментар