среда, 19. јун 2019.

Новица Ђурић, добитник је Златне значке Културно-просветне заједнице Србије за 2019. годину

Културно-просветне заједнице Србије за 2019. годину. Ово признање се додјељује за дугогодишњи допринос развијању културних делатности - за несебичан, предан и дуготрајан рад, како стоји у образложењу жирија које потписује предсједник Милован Витезовић.
Златна значка КПЗ Србије
Златну значку додјељују Културно-просветнa заједницa Србије и Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу сa дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.
 Новица Ђурић са признањем КПЗ Србије,трећи с лијева

Детаљ са манифестације КПЗС

Новица Ђурић је дописник Политике из Подгорице и предсједник Удружења књижевника Црне Горе.
До сада је објавио преко 25 књига поезије, прозе и есејистике и десетине хиљада новинских текстова у медијима од Вечерњих Новости, Дневника, Борбе, Политике, Гласа Црногорца, Омладинског покрета и бројних других медија Србије и Црне Горе.
 
Плакета КПЗС, Новици Ђурићу

Милован Витезовић и Новица Ђурић приликом уручења Златне значке у Београду

Недавно су му из штампе изашла Изабрана дјела у издању Унирекса. Добитник је бројних домаћих и иностраних награда, а дјела су му превођена на више страних језика.

 
Весна Филипић и Новица Ђурић
Признање Ђурићу је уручено на свечаности која је одржана у четвртак 18.априла 2019. у 12 часова у Народном позоришту Београду – Сцена „Раша Плаовић“, Француска 3.
Добитници Златне значке за 2019. годину у Народном позоришту Београд - Сцена "Раша Плаовић"


Нема коментара:

Постави коментар