уторак, 9. април 2019.

Новици Ђурићу златна значка Културно-просветне заједнице Србије за 2019. годину

Новица Ђурић

Књижевник из Подгорице Новица Ђурић, добитник је овогодишње Златне значке Културно-просветне заједнице Србије за 2019. годину.
Ово признање се додјељује за дугогодишњи допринос развијању културних делатности - за несебичан, предан и дуготрајан рад, како стоји у образложењу жирија које потписује предсједник Милован Витезовић.
Златну значку додјељују Културно-просветнa заједницa Србије и Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу сa дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.
Златна значка КПЗС

Новица Ђурић је дописник Политике из Подгорице и предсједник Удружења књижевника Црне Горе.
До сада је објавио преко 25 књига поезије, прозе и есејистике и десетине хиљада новинских текстова у медијима од Вечерњих Новости, Дневника, Борбе, Политике, Гласа Црногорца, Омладинског покрета и бројних других медија Србије и Црне Горе.
Недавно су му из штампе изашла Изабрана дјела у издању Унирекса. Добитник је бројних домаћих и иностраних награда, а дјела су му превођена на више страних језика.
Признање ће Ђурићу бити уручено на свечаности која ће бити одржана у четвртак 18.априла 2019. у 12 часова у Народном позоришту Београду – Сцена „Раша Плаовић“, Француска 3.

Линк: http://www.srpskenovinecg.com/kultura/kultura/69307-kulturno-prosvetna-zajednica-novica-djuric-7238763287656


link: https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Kultura&clanak=691657&datum=2019-04-10

link: https://www.in4s.net/novici-djuricu-zlatna-znacka-kulturno-prosvetne-zajednice-srbije/
 




Нема коментара:

Постави коментар