петак, 18. септембар 2015.

ЦРНОГОРСКО - КОСОВСКИ КЊИЖЕВНИК НОВИЦА ЂУРИЋ У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ



Новица Ђурић, предсједник удружења књижевника и новинара Црне Горе, представио се синоћ требињској читлачкој публици збирком поезије „Косово мајко“.

Ђурићева поприлично емотивна поезија изазвала је емоције требињске публике окупљене у Народној библиотеци Требиње, гдје је и сам аутор истакао изузетну емотивну везаност за ову књигу.
 „Сама чињеница да је моја мајка Косовка и да је Косово наше највеће богатство  довољна је била да ме натјера да напишем ову књигу, гдје сам пренио тачну исповијест  моје мајке која је често одлазила на Косово и пред саму смрт ме је питала „Шта то има још на Косову?“, рекао је Ђурић.
Истичући да је ова збирка, у ствари поема са много стихова о Косову, Ђурић додаје да сваки стих пјесма за себе и истина за себе.
 Он истиче да је важно да сваки Србин мора да напише пјесму о Косову јер је то српско насљеђе које се мора памтити и у коме Срби трају, а да при том не заборављају да је Косово само српско, да не смију признати да оно није наше, јер, како каже, то ни Бог не признаје.
"Косово нам мора бити свето као што нам је света Србија, Република Српска и Црна Гора", додао је Ђурић.
  Радослав Милошевић, Рајко Танасијевић и Наташа Станић, а учествовали су и гуслари Рајко Милојевић и Југослав Илић...
О његовој књизи и о својим стиховима су говорили и пјесникиња са Косова Милица Бакрач, као и требињски пјесници

САРАНСАК

http://www.saransak.com/Vijest/55fa994395e6911630891560/crnogorsko-kosovski-knjizevnik-novica-duric-u-narodnoj-biblioteci

Нема коментара:

Постави коментар